Öykülerle Büyüyorum

Erken çocukluk dönemi çocukların düşünme becerilerinin, hayal gücünün ve sözcük dağarcığının geliştiği, sosyal etkileşimin arttığı, ifade gücünün zenginleştiği, ana dil yapılarının kazanıldığı bir süreçtir. Bu dönemde hikaye kitaplarına karşı olumlu duygu ve düşünceler beslemeleri için ebeveynler ve eğitimciler tarafından çocukların hikayelerle tanıştırılması, onlara farklı türlerde hikayeler sunulması, kendi hikayelerini oluşturmalarına fırsatlar verilmesi, kendilerini özgün bir şekilde ifade etmelerinin desteklenmesi çocukların dil, bilişsel ve sosyal duygusal gelişim alanlarında önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle okulumuz öğretmenlerinden Tuğba KAVUT KINALI ve Hatice TUNÇ "Öykülerle Büyüyorum" adlı e Twinning projesini ortak üye olarak yürütmektedirler. Bu proje ile öğrencilerimize sınıf içi ve sınıf dışında farklı materyaller kullanarak öyküler anlatmak, ebeveynleri öykü anlatmaya teşvik etmek, çocuklara erken okur yazarlık becerileri kazandırmak, kitap sevgisi aşılamak amaçlanmıştır. Öğretmenlerimize çalışmalarında başarılar dileriz.